Romantikus Reformkor- versenyek

14. alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Romantikus Reformkor fesztivált (09.20-22.), amelyen ezúttal is több vetélkedőt, versenyt szerveztek az általános iskolás diákoknak.
A helyismereti vetélkedőn 15 (!) csapat közül hetedik osztályosaink (Horváth Hanna, Erdősi Hanna Valentina, Kiss Miklós) 1. helyen végeztek, és szépen helyt álltak nyolcadikosaink is (Gaál Réka Katalin, Kulcsár Anna, Kocsis Lilla). A vlog-videó-pályázaton ugyanez a hetedikes csapat 3.helyezést ért el! Felkészítő: Diénes Melinda tanárnő.
A reformkori szavalóversenyen a város 5-6.osztályos tanulói vehettek részt. Iskolánkat 12 tanuló képviselte. Különdíjban részesült Kulcsár Szaffi (5.o.), 3.helyen végzett Punk Anna (5.o.). Felkészítő: Farkas Judit tanárnő.
Gratulálunk minden versenyzőnek! (Képek a galériában.)

A 14. Romantikus Reformkori Fesztivál keretein belül rendezte meg a városi önkormányzat a Füredi Fiatalok Napját – FÜFIN – szeptember 20-án, pénteken. A mi iskolánkból két csapat vett részt ezen a vetélkedőn: Horváth Hanna, Erdősi Hanna Valentina és Kiss Miklós a 7. osztályból; Gaál Réka Katalin, Kocsis Lilla és Kulcsár Anna a 8. osztályból. Előzetes feladatként egy vlog videót kellet beküldeni a Füred TV-hez „Balatonfüred, ahol élünk” címmel. Ezen a megmérettetésen a Füred TV a hetedikes csapatunkat 3. legjobbként minősítette. A pénteken délelőtt megrendezett helyismereti vetélkedőn a 7.osztályosaink 15 csapatból 1.helyezést értek el. Gratulálunk a résztvevő csapatoknak az elért szép eredményekhez! Felkészítő tanár: Diénes Melinda

Szintén 20-án, pénteken délután került sor az 5-6.osztályosok számára meghirdetett reformkori szavalóversenyre. Gratulálunk minden versmondónknak: az 5.osztályból Horváth Borsikának, Horváth Hannának, Kulcsár Szaffinak (különdíj), Pap Anettnek, Punk Annának (3.hely), Rostási Kincső Alexandrának, Laurentzi Csepkének, a 6. osztályból pedig Kiss Borostyánnak, Czétényi Fruzsinának, Köves Bendegúznak és Mészáros Máténak. Felkészítő tanár: Farkas Judit.
(Képek a galériában.)