Német nyelvi tábor Barnagon

A karantén időszak kísérteties csendje után gyermekzsivajjal telt meg a Barnagi Faluház könyvtára és udvara. 16 általános iskolás gyerek érkezett Tótvázsonyból, Barnagról, Nagyvázsonyból és Balatonfüredről a Barnag Jövőjéért Alapítvány által, június 22 – 26-ára meghirdetett és támogatott napközis német nyelvi táborba.

Izgatottan, a digitális oktatás magányából kiszabadulva, egymást és tanáraikat fürkészve ültek le a gyerekek a könyvtárban körbe helyezett székekre. A kezdeti feszült hangulatot azonban hamar feloldották az ismerkedős és csapatépítő vidám nyelvi játékok. Az ezt követő játékos nyelvórák, közös imádságok, éneklések, barkácsolások, kirándulások és étkezések a tábor végére egy kis családias közösséggé formálták a különböző iskolákból érkező gyerekeket. A tábor zárásaként egy kis előadás és kiállítás keretében mutatták meg a gyerekek a szüleiknek, hogy mi mindenben volt részük az öt nap alatt.
A tábor célja olyan játékos nyelvi közeget teremteni, amelyben minden gyerek felszabadultan, gátlásait levetkőzve, kipróbálhatja és gyarapíthatja nyelvi tudását és a karantén időszak után visszatalál a közösen végzett munka és a közös játék örömteli világába.
Célunkat elértük, nagyon jó volt a tábor visszhangja mind a gyerekek, mind a szülők körében. Ezt a kezdeményezést hagyománnyá szeretnénk fejleszteni.
Köszönet a barnagi önkormányzatnak a helyszínért és az anyagi támogatásért, a két gimnazista önkéntes segítőnek és a szülőknek, akik bizalmukkal és sok finomsággal támogatták a táborunkat.
Diénes Melinda tanárnő
Képek a galériában.