Pályaorientációs mérés és tanácsadás (2023.03.10.)🔎📈📱

📣A Digitális Tudásközpont Veszprém szakemberei a PractiWork eszközparkjával érdekes és informatív pályaorientációs mérést és tanácsadást végeztek ma hatodik-hetedik osztályainkban. A saját fejlesztésű eszközökkel és tesztsorokkal megmérték, miben tehetségesek a tanulók, továbbá, hogy milyen területek érdekelhetik őket. A mért eredmények alapján megmutatták, mely tevékenységi körök illenek a diákok képességeihez és személyiségéhez. Ezekről az eredményekről a gyereknek egy egyéni elbeszélgetésen számoltak be a Tudásközpont oktatói, valamint a kiértékelést a tanulók írásos formában haza is vihették szüleiknek.
📣A szakemberek a következőket mérték a tesztek segítségével:- Kognitív, logikai és gondolkodási képességek, – Észlelés, figyelmi képességek és memória, – Általános matematikai és szövegértési képességek, – Alap számítási feladatok, továbbá írott szöveg és utasítások értelmezése, az információk kiszűrése, – Kézügyesség és finommotorika, – A végtagok koordinációja, kézstabilitás és célzás pontosságának mérése interaktív tesztfeladatok során, – Személyiségjegyek, személyiségvonások feltérképezése, – Munkaérdeklődés, pályaérdeklődés monitorozása

📣 Köszönjük szépen a közreműködést Fekete Ákosnak, a Digitális Tudásközpont (Veszprém) vezető oktatójának, valamint Hergovics Zsuzsa, koordinátornak! (Képek a galériában.)