IV. Frühlingsspaß & Osterhas német vers- és prózamondó verseny (04.04.) 🇩🇪

Idén immár negyedszer került megszervezésre a Frühlingsspaß című német vers- és prózamondó verseny. Mondhatjuk, hogy már hagyománnyá nőtte ki magát a 2018-ban elindított kezdeményezés, hisz az idén 48 tanuló jelentkezett a versenyre a kistérség öt iskolájából:
Litéri Református Általános Iskola, felkészítő tanár: Nagy Anita, Györgyi Dénes Általános Iskola (Balatonalmádi), felkészítő tanár: Varga Anikó, Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola, felkészítő tanárok: Veörös Zsuzsa és Kovácsné Gáspár Magdolna, Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, felkészítő tanárok: Kálmánfiné Arató Zsuzsanna és Pappné Körmendi Márta és Balatonfüredi Református Általános Iskola, felkészítő tanár: Diénes Melinda.
A versenyt minden évben iskolánk német színjátszó csoportja nyitja meg egy vidám, zenés – táncos színdarabbal. Ezt követi a vers- és prózamondó verseny. Ebben az évben a verseny és az eredményhirdetés közötti szünetben sem unatkoztak a gyerekek, hisz iskolánk fiatal német önkéntese, Janika Braunger tartott prezentációt a szülővárosáról és a magyarországi önkéntes munkájáról. Ezután egy izgalmas húsvéti kincskeresésre invitáltuk a kis versenyzőket, amelyben német útleírás vezette el őket a keresett finomságokhoz. A FÜRED TV összefoglalója ITT érhető el. : https://tinyurl.com/mr3vrxxs
Idén is sok szép helyezést értek el a versenyen iskolánk tanulói: 1. kategóriában különdíj: Kocsis Nóra (4.o.), 2. kategóriában 🥇1. helyezés: Németh Lili (5.o.)
🥉3.helyezés : Holly Irene Cullen (6.o.), 4. helyezés: Molnár Inez (5.o.), 3. kategóriában 🥉3. helyezés: Fülöp Réka (8.o.); 4. helyezés: Paulin Liza Erzsébet (8.o.).

További ügyes versenyzőink voltak: Székely Kata Eszter 4. o., Gaál Etelka Rózsa, Kötél-Kovács Márton 5. o., Sebestyén Fanni 7. o.
Köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik minden évben értékes ajándékokkal teszik örömtelivé a résztvevő gyerekek és a díjazottak számára a versenyt: Goethe Intézet, Raabe Klett Kiadó, Maxon Motor Hungary Kft., Balaton Mozi, Balatoni Bob és Szabadidőpark, Bajai német nemzetiségi gyermekkönyvtár
Köszönöm iskolánk támogatását, kollégáim és a 8. osztályos lányok segítő munkáját.
Köszönjük a felkészítő tanárok és a gyerekek áldozatos munkáját!
Köszönjük a zsűri munkáját:
Stáhl Ágota – a Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Iskolák Egyesületének elnöke, a Veszprémi Botev Általános Iskola német nyelvtanára
Berzsenyi Ilona – az Ugodi Német Nemzetiségi Általános Iskola német nyelvtanára
Ursula Ziegler – A Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola német nyelvszakos tanára
Tihanyiné Baki Zsuzsa – A Balatoncsicsói Német Nemzetiségi Általános Iskola német nyelvszakos tanára
Reméljük mindenki jól érezte magát a rendezvényen és élményekben gazdagodva, német nyelvi tudásában gyarapodva térhetett haza a versenyről.
Jövőre ismét megrendezzük tavaszi, húsvétváró versenyünket.
Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!
Diénes Melinda, német nyelvtanár

(Képek: ITT. )