Nagycsütörtök- Böjti csendesnap

🙏Március 27-én, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon, hagyományosan böjti csendesnapot tartottunk iskolánkban. Ezen a napon úrvacsorai közösségben lehettünk együtt reggel; az istentiszteleten Bátki Márton Boldizsár és Bátki Dávid Géza lelkészek mellett imádsággal és igeolvasással szolgált Munkácsi Márton és Major Csongor, 8.osztályos tanulónk. A nap során az utolsó vacsorára, a nagycsütörtöki eseményekre emlékeztünk a különböző bibliológ, drámapedagógiai és kézműves foglalkozásokon. A szünetben nagy sikere volt a közös örömzenélésnek is díszudvarunkon.
🙏Bízunk benne, hogy minden jelenlévőnek olyan élményeket adott ez a nap, mint Kicsák Márknak és Munkácsi Mártonnak, akik így számoltak be tapasztalataikról:


💭„A reggeli istentisztelet és a színes programok segítettek ráhangolódni arra, hogy mi is történt közel 2000 évvel ezelőtt. Az istentiszteletet követő érdekes foglalkozások és a diákok által megfogalmazott személyes gondolatok különösen segítettek ráhangolódni a keresztény emberek legszebb ünnepére: Jézus Krisztus értünk való halálára és feltámadására. A foglalkozások közti szünetek pedig segítettek átgondolni az órán elhangzott értékes gondolatokat. Az ilyen, szó szerint csendes napokon döbben rá az ember, hogy az igazán fontos dolgokat nem lehet és nem is kell megvenni, hanem csak el kell fogadni Istentől. Számomra rendkívül feltöltő volt ez a nap.” (Munkácsi Márton, 8.o.)
💭„Elgondolkodtatóak voltak a nap különböző részei. Minden állomáson közel kerültünk Istenhez. Elcsendesülve átgondoltuk a közel 2000 évvel ezelőtt történt eseményeket, és a jelent, amiben élünk. Hálát adtunk az életünk történéseiért, egymásért, és mindenért, amit Istennek köszönhetünk. A reggeli istentisztelet, az izgalmas játékok és a közös imádságok mind nagyon ráhangoltak minket arra, hogy mennyire jelentős az az esemény, amelyet a hétvége során fogunk ünnepelni. Számomra fontos – és szerintem a diákok számára is- , hogy minden évben ilyen szép módon készülhessünk fel együtt Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére.” (Kicsák Márk, 8.o.)
Képek a galériában.