Vármegyei 1. és 3. hely 🇬🇧🥇🥉

📌Április 26-án a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában rendezték ebben a tanévben a Megyei Angol-Német Szépkiejtési Versenyt. Kategóriánként és iskolánként egy-egy tanulót lehetett nevezni angol, illetve német nyelvből. A versenyzők feladata az volt, hogy a zsűri előtt előadjanak egy megtanult idegen nyelvű történetet vagy verset, majd rövid felkészülés után felolvassanak egy másik, a helyszínen kapott szöveget. Korcsoportonként nagyjából 20-20 tanuló vett részt a megmérettetésen.
🇬🇧 Angol nyelvből 🥇1. helyen végzett az 5-6.osztályosok korcsoportjában Bódis Benedek, 5.osztályos tanulónk, aki hozott szövegként egy részletet mondott el a zsűrinek J.K. Rowling: Harry Potter című művéből. Felkészítő tanár: Kerek Marianna.
Szintén angolból 🥉3.helyen végzett Egri Kadosa, 8.osztályos tanulónk, aki A. A. Milne: Winnie-the-Pooh című klasszikusának egy részletét adta elő „hozott” szövegként. Felkészítő tanár: Szente-Szalay Katalin.
🇩🇪 Szívből gratulálunk németes tanulóinknak (Ujhelyi Lili-8.o. és Németh Lili-6.o.) is, akik szintén szépen helytálltak a rangos megmérettetésen! Felkészítő tanáruk: Diénes Melinda.