Fut a Füred 2019

Október 8-án, közel nyolcszáz résztvevővel rendezték meg a Fut a Füred elnevezésű futóversenyt a Tagore sétányon. Iskolánk legeredményesebb tanulói és helyezéseik:
Czétényi Fruzsina (3.kcs.) 7.hely, Gaál Etelka Rózsa (1. kcs.) 8.hely, Gaál Emese Zsuzsanna (3.kcs.) 6.hely
Gaál Réka Katalin (4.kcs.) 10.hely, Kajári Márton Balázs (2. kcs.) 9. hely, Müller Hanna Petra (4.kcs.) 7.hely
Novák Bence (1. kcs.) 6. hely, Nagy Fruzsina (2. kcs.) 10. hely, Küronya Márton (3. kcs.) 5. hely, Zsámpár Olivér (3. kcs.) 8. hely
Gratulálunk! (Képek a galériában.)

VI.Országos Zsoltáréneklő Verseny

Iskolánk ebben a tanévben (2019.október 25-én) immár 6.alkalommal szervezi meg az Országos Zsoltáréneklő Versenyt. A versenykiírás, jelentkezési lap, illetve a népdalok hanganyaga elérhető az alábbi LINKRE kattintva.

Határtalanul- Erdélyben

Határtalanul- Erdélyben járnak hetedikes diákjaink
Október hetedike és tizenegyedike között erdélyi kiránduláson vesznek részt hetedikeseink és kísérőtanáraik a sikeres Határtalanul-pályázat jóvoltából. Az élménydús napokon a következő helyszíneken jártak már a résztvevők: Nagyvárad, Körösfő, Kalotaszentkirály, Székelyjó-vízesés, Magyargyerőmonostor. A gyerekek programjai között szerepelt már táncház, szekerezés, tisztaszoba megtekintése Kovács Réka, hetedik osztályos tanulónk családjánál és iskolalátogatás is.
A szerdai és csütörtöki napokon az az alábbi helyeken jártak a kirándulók: Kolozsvár, Tordai sóbánya, Tordai hasadék, Torockó (Néprajzi múzeum és Unitárius templom), Torockószentgyörgy (és Székelykő), Nagyenyed, Gyulafehérvár. Élménybeszámoló és még több fotó hamarosan! Köszönjük a fotókat Rojtos Norbert, igazgató úrnak! Képek a galériában!

Pályaorientációs nap

Október 4.- Pályaorientációs nap
Ezen a tanítás nélküli projektnapon iskolánk tanulói más-más helyszínen ismerkedtek meg a különböző szakmákkal.
1.osztály: Péklány kézműves pékség, 2. osztály: Balatoni Hajózási Zrt.- komp (Tihany-Szántód), 3.osztály: Balatonfüredi Tűzoltóság, 4. osztály: Tesco (Balatonfüred), 5. osztály: Vasútállomás és Állami Szívkórház, 6. osztály: Csillagkert Balatonarácsi Református Óvoda, Happy Body Fitness és Állami Szívkórház, 7-8.osztály: Veszprém Aréna: Pályaválasztási kiállítás.
Köszönjük a szülők segítségét! Képek a galériában.

Virágos Balatonfüredért

A Virágos Balatonfüredért versenyen iskolánk nyert intézmény kategóriában! A díjátadóra október 4-én délután került sor a Polgármesteri Hivatal előtt. Képek a galériában.

A Gaál-lányok sikerei a népi kézműves pályázaton

13. alkalommal írták ki az Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves pályázatot diákok számára, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését Balatonalmádiban tartották. A megmérettetésen iskolánk 3 tanulója (Gaál Etelka Rózsa-2.o., Gaál Emese Zsuzsanna-6.o. és Gaál Réka Katalin-8.o.) indult, és mindhárman tovább is jutottak az országos versenyre, melyet Debrecenben rendeznek majd!
Gratulálunk Gaál Etelkának az 1.helyezéshez, Emesének a 2.helyhez és Rékának a 3.helyezéshez!
A Füred TV riportja, benne a lányok gondolatai és alkotásai itt érhető el:

2.hely a Tihanyi Bencés Kupán

2.helyen végzett iskolánk felső tagozatos focicsapata az ötödik alkalommal megrendezett Tihanyi Bencés Kupán, szeptember 27-én! Gratulálunk csapatunk minden tagjának és felkészítőjüknek, Kelli Lajos tanár úrnak! (Csapattagok: Zsámpár Olivér-5.o., Földeák Dominik-6.o., Karsai Zsombor, Herold Olivér, Kiss Miklós, Bruckner Kristóf Benedek, Geipl Márk- 7.o., Szalai Barna-8.o.)
Eredmények: Szilágyi Katolikus Iskola – REFI 4-0, Padányi Katolikus Iskola- REFI 3-4, Tihanyi Bencés Iskola – REFI 2-5.
Végeredmény: 1. Szilágyi Keresztény Iskola, Veszprém, 2. Református Általános Iskola Balatonfüred, 3. Padányi Katolikus Iskola, Veszprém, 4. Tihanyi Bencés Iskola
(Képek a galériában.)

Énekkari tábor

Szeptember 24-től 26-ig énekkari tábort szerveztünk a balatoncsicsói Erdei Iskolában. A szólampróbákon kívül szabadidős tevékenységeken vettek részt diákjaink (kézműves foglalkozás, csapatjátékok, erdei kirándulás, valamint erdészek által szervezett lövészet és íjászat). Esténként szalonnasütéssel és vetélkedővel zártuk a napot. Reméljük, jövőre is folytathatjuk ezt a szép és emlékezetes “hagyományunkat”. Köszönjük a kedves szülők segítségét!
Kísérőtanárok: Bíró Bernadett, kórusvezető és Molnárné Pocsai Ildikó
(Képek a galériában.)

Romantikus Reformkor- versenyek

14. alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Romantikus Reformkor fesztivált (09.20-22.), amelyen ezúttal is több vetélkedőt, versenyt szerveztek az általános iskolás diákoknak.
A helyismereti vetélkedőn 15 (!) csapat közül hetedik osztályosaink (Horváth Hanna, Erdősi Hanna Valentina, Kiss Miklós) 1. helyen végeztek, és szépen helyt álltak nyolcadikosaink is (Gaál Réka Katalin, Kulcsár Anna, Kocsis Lilla). A vlog-videó-pályázaton ugyanez a hetedikes csapat 3.helyezést ért el! Felkészítő: Diénes Melinda tanárnő.
A reformkori szavalóversenyen a város 5-6.osztályos tanulói vehettek részt. Iskolánkat 12 tanuló képviselte. Különdíjban részesült Kulcsár Szaffi (5.o.), 3.helyen végzett Punk Anna (5.o.). Felkészítő: Farkas Judit tanárnő.
Gratulálunk minden versenyzőnek! (Képek a galériában.)

Bővebben“Romantikus Reformkor- versenyek”