"A bölcs ember gondolatai a jóra, az ostoba gondolatai a rosszra irányulnak."
( Prédikátor 10:2)
Főoldal Menü megjelenítése/elrejtése

Bemutatkozás

Részlet a 2016/2017-es tanév tanévnyitó beszédéből:

(...)

Iskolánk az 5. tanévét kezdi meg, és visszatekintve a mögöttünk hagyott esztendőkre hálaadás ébred a szívünkben, hiszen látjuk, tapasztaljuk és érezzük, hogy épül iskolánk. Környezete szebbé válik, bővülnek taneszközei, gyarapodik a diákság létszáma. Iskolánk egyre nagyobb népszerűségnek örvend a városban és azon kívül egyaránt.

Ez a népszerűség azonban egyúttal nagyobb felelősség is: a tanárok, az iskola dolgozói, a diákok és a szülők felelőssége egyaránt. Diákkoromban dr. Kálmán Attila, a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának igazgatója többször felhívta a figyelmünket arra, hogy nekünk, az akkori refis diákoknak micsoda felelősségünk van: „figyelnek benneteket”, „elvárásokat támasztanak felétek”, „általatok is megítélik az iskolát” - mondta.

A 2016/17-es tanév indulásakor ne felejtsük el azt, hogy mindannyian - pedagógusok, diákok, az iskola dolgozói, szülők - a református iskola közösségéhez tartozunk. Érezzük meg annak felelősségét az iskolán belül és annak falain kívül egyaránt, hogy ennek az intézménynek tagjai vagyunk, s minket sokan a mindennapok világában is e ténynek a tükrében ítélnek meg.

Legyünk valamennyien büszkék arra, hogy ehhez a közösséghez tartozunk, és ne feledjük: Soli Deo Gloria – egyedül Istené a dicsőség!

Ismételten megköszönöm az első osztályos és a felsőbb osztályokba ebben a tanévben iratkozott diákok szüleinek azt, hogy iskolánkat választották, hogy legféltettebb kincsüket bízták ránk a következő tanévekre. A gyermekek ebben az életkorban a legfogékonyabbak, így egyáltalán nem közömbös, hogy milyen közösségbe kerülnek, milyen mintákat, értékeket látnak maguk előtt.

Őszintén hiszem, hisszük, hogy a diákok itt a református általános iskolában olyan követhető és követendő példákat, értékeket kapnak, amelyek segítenek nekik a mindennapi élet kihívásaiban választani jó és rossz, dönteni értékes és értéktelen, hiteles és hiteltelen dolgok között.

(...)

A református általános iskola szeretetben, nyugalomban épül, Isten kegyelméből, ehhez azonban feltétlenül szükség van a bizalomra, amely nemcsak az iskola szellemiségébe, értékrendjébe vetett bizalomban ölt testet, hanem elsősorban Istenben való bizalomban is.  

 „Akik félitek az Urat, az Úrban bízzatok; az ilyenek segítsége és paizsa ő.” olvashatjuk a 115. zsoltárban.

2016/2017-ös tanévet, a református általános iskola 5. tanévét annak jelmondatával ünnepélyesen megnyitom:

„Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?”

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

 

Rojtos Norbert

igazgató

 

Balatonfüred, 2016. augusztus 31.


2018-02-25

Családi Vasárnap

2018-02-27

Tanítás nélküli munkanap, Pályaorientációs nap

2018-02-27

Megyei angolverseny

2018-03-13

Étkezés térítési díj befizetése 7:30-15:30
Ovisuli


Reformácio 500


Fotógaléria

Virágos Balatonfüredért2018-02-25

Családi Vasárnap

2018-02-27

Tanítás nélküli munkanap, Pályaorientációs nap

2018-02-27

Megyei angolverseny

2018-03-13

Étkezés térítési díj befizetése 7:30-15:30
Ovisuli


Reformácio 500


Fotógaléria