"A bölcs ember gondolatai a jóra, az ostoba gondolatai a rosszra irányulnak."
( Prédikátor 10:2)
Főoldal Menü megjelenítése/elrejtése

Hírek, aktualitások

Farsang- 2019.02.22.

Iskolánk hagyományos farsangjára február 22-én, pénteken került sor. A jelmezes felvonulásokat követően diákjaink különböző játékokon vehettek részt, "Just Dance"-ezhettek, értékes nyereményeket nyerhettek a tombolán és zsákbamacskán, valamint Gaál Csongor "öregdiákunk" és But-Pálfi Ágota táncházán is részt vehettek. Ebben az évben is finomabbnál finomabb süteményeket és szendvicseket kínált a szülők által "üzemeltetett" büfé. A jó hangulatról Lukács Róbert (alias DJ Lucky) gondoskodott. Köszönjük a szülők, és a diákönkormányzat munkáját!

Képek a galériában!

Farsangi produkciók 6.:

Farsangi produkciók 5.:

Farsangi produkciók 4.:

Farsangi produkciók 3.: 

Farsangi produkciók 2.:

Farsangi produkciók- 1.

Alpesi sí- diákolimpia: országos DÖNTŐ: 7.hely!

Február 19-én, Mátraszentistvánon rendezték meg az óriás-műlesiklás döntőjét. Süle Dalma, iskolánk 6.osztályos tanulója korcsoportjában az előkelő 7.helyet szerezte meg! 

Szívből gratulálunk a szép sportsikerhez!


Bolyai Természettudományi Csapatverseny (febr.8.)

"Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben."

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el:

5.osztály: Barabás Léda, Kiss Borostyán, Kiss Máté Balázs, Mészáros Máté Imre: 95 indulóból 41.hely

6.osztály: Bora Lili Katalin, Küronya Bence, Papp Eszter, Süle Dalma: 93 indulóból 43.hely

A verseny helyszíne a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola volt. 

Felkészítő tanár: Kissné Laár Eszter.

Szívből gratulálunk!

(Kép a galériában.)


"Alkotástól a kiállításig"- a Füred TV felvételén Havasi Márk és Fehér Viktória, 8.osztályos tanulóink "nyilatkoznak".

(Az alkotások a "Ki látott engem? Lesznai Anna és Zoób Kati találkozása" című kiállítás műalkotásaiból táplálkoztak. A Vaszary Galériában iskolánk tanulóinak képeit is megcsodálhatják a látogatók. 

Kiállítók: Havasi Márk (8.o.), Fejes Dóra Lilla (6.o.), Sándor Beáta (7.o.), Gémes Eszter Villő (7.o.), Matisz Nikolett (7.o.), Küronya Bence (6.o.) és Fehér Viktória (8.o.).)

Felső tagozatos diákjaink a Savaria Rézfúvós Együttes koncertjén jártak február 14-én (a Filharmónia Magyarország Ifjúsági bérletsorozat keretén belül). A koncerten az előadók korabeli hangszerek és jelmezek segítségével mutatták be a korabeli rézfúvós hangszereket és a rézfúvós kamarazenét.

(Képek a galériában.)

Február 6-án, iskolánk Kálvin-termében tartottuk az Észkerék és a Legkedvesebb mesém című "ovisulis" pályázatok ünnepélyes eredményhirdetését. Több mint 100 Észkerék és közel 40 rajz érkezett a pályázatokra! Az eredményhirdetés előtt meseszakköröseink adtak elő rövid színdarabot, utána pedig alsós tanítónőink tartottak játékos foglalkozást a gyerekeknek. Rojtos Norbert, igazgató a foglalkozás ideje alatt a Kálvin-teremben mutatta be iskolánkat a szülőknek.

(Képek a galériában.)

Diákolimpia- úszás, megyei döntő

Iskolánkat -betegségek miatt- három tanuló képviselte a január végi megyei döntőn Balatonfűzfőn. 

Diákjaink eredményei saját korcsoportjukban:

3.hely: Wéninger Zalán Tibor (8.o.)- 100 m gyorsúszás

5.hely: Köles Rege Villő (5.o.)- 100 m hátúszás

6.hely: Bruckner Kristóf Benedek (6.o.)- 100 m hátúszás

Szívből gratulálunk! (Kép a galériában.)

Hüllőbemutató és ásványkiállítás (febr.4-5.)

Gyöngyösi Miklós jóvoltából ismét hüllőbemutatót és ásványkiállítást tekinthettek meg diákjaink a technika tanteremben. A bemutatón 11 fajta állatot csodálhattak meg a tanulók (kígyókat, siklókat, pókokat és varánuszt); sőt a bátrabbak kezükbe is vehették az egyik példányt. Az ásványvásár és hüllőbemutató holnap várja még látogatóit! (Képek a galériában.)

Színházlátogatás- február 1.

Molnár Ferenc világhírű regénye: A Pál utcai fiúk alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink. A veszprémi Pannon Várszínház zenés játékát péntek délután nézték meg ötödik-hatodik osztályos tanulóink és osztályfőnökeik. Dés László, Geszti Péter, Grecsó Krisztián, Molnár Ferenc művét Vándorfi László rendezte.

(Hatodikos csapatunk a buszhoz igyekezve még a Vörösingesek egy részével is összefutott, és a gyerekek nagy örömére közös képet is tudtak készíteni.)

Képek a galériában.

Így készült új tornatermünk:

A magyar kultúra napja- január 22.

A magyar kultúra napját január 22-én ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Iskolánk hatodik-hetedik osztályos tanulói a reggeli áhítat után rövid műsorral emlékeztek meg e jeles napról; valamint ötödik osztályos tanulóink a városi koszorúzáson is részt vettek a Kölcsey-szobornál. (Kép a galériában.)

Tornaterem átadó ünnepség- 2019.01.21.

Új tornatermünk átadó ünnepségére január 21-én délután került sor. Ünnepi beszédet mondott Dr. Kontrát Károly, Veszprém megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára; Dr. Bóka István, városunk polgármestere; és Rojtos Norbert, iskolánk igazgatója. Vidám műsorral közreműködtek iskolánk 4. osztályos tanulói, akiket Simon Szilvia osztálytanító készített fel. Az ünnepélyes szalagátvágást követően iskolánk tanulói Fazekas Nándor kapuját vehették célba. A több, mint kétszázszoros válogatottnak -aki 2015 óta a Balatonfüredi KSE kapusa-, néhány diákunk szép gólokat is lőtt. 

A Füred TV felvétele IDE KATTINTVA érhető el. (Képek a galériában.)

Január 20-i családi vasárnapunkon az első osztály szolgált. Köszönjük a felkészítő tanítónők és a gyerekek, valamint Gaál Réka Katalin, 7.osztályos tanuló munkáját, aki az istentiszteleten a kántori szolgálat egy részét látta el!

(Képek a galériában.)

18.hely a HEBE Országos Levelezőversenyén

A HEBE Országos Levelezőversenyen német nyelv tantárgyból egy 4 fős csapat jelentkezett az 5. osztályból a „Herbst in den DACH-Ländern” című egyfordulós versenyre: Brózs Panni, Böcskei Kitti, Harapu Ráchel Zsófia és Jónás Adél. A rajzos feladatokban sokat segített nekik Müller Hanna Petra. Ők a 100 pontból 88 pontot teljesítettek a versenyen, ezáltal a 18. helyezést érték a saját korcsoportjukban. 

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak, Diénes Melindának! (Kép a galériában.)

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának alsó tagozatosoknak meghirdetett olvasópályázatán Balogh Tege Ders, 2.osztályos tanulónk 3. helyezért ért el!

Gratulálunk!


Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának (Wéber Anikó: El fogsz tűnni c. könyve alapján meghirdetett) olvasópályázatán iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el:

Albert Patrícia (8.o.): 1.helyezés, Hajdú Péter Ákos (8.o.): 1.helyezés, Szikszai Hanna (8.o.): 2.helyezés, Rostási Kincső Alexandra (4.o.): 4.helyezés. A pályázaton részt vett még Rostási Kinga Borostyán (8.o.) is. Gratulálunk!


Palánta- bábelőadás (2018.12.19.)

A Palánta Országjáró Bábmisszió balatonfüredi evangélikus és református fiatalokból álló bábcsoportja örvendeztette ma meg alsó tagozatos tanulóinkat. A Kálvin-teremben tartott zenés előadás a karácsony történetét mutatta be. (Képek a galériában.)

A Kossuth Szövetség "Trombita harsog, dob pereg..." című, 8-18 éves fiatalok számára meghirdetett pályázatára iskolánk hat tanulója küldött pályamunkát. Közülük négy tanulót díjaztak:

- Hajdú Péter Ákos (8.o.): arany fokozat

- Samu Dóra, Albert Patrícia (8.o.) és Kulcsár Anna (7.o.): ezüst fokozat

A pályázat célja a hagyományok ápolása, a kossuthi emlékek keresése, szülőföldünk szépségének, nevezetességeinek megismerése volt.

A diákok munkáját Farkas Judit tanárnő segítette.

Gratulálunk! (Képek a galériában.)

Családi vasárnap- december 16.

Advent 3. vasárnapján 3.osztályos tanulóink szolgáltak a templomban: 

Iskolai népdalverseny- 2018.december 15.

Képes-videós összeállítás a versenyről:

A dzsungel könyve- 2018.12.13.

Iskolánk ötödik és hatodik osztályos tanulói ma a Pannon Várszínház előadásában A dzsungel könyve című musicalt nézték meg a veszprémi Hangvillában. Az előadást Vándorfi László rendezte.

(Képek a galériában.)

Iskolánk homlokzatát óvodások-  és iskolánk tanulóinak rajzai öltöztették ünnepi díszbe december 11-én:

A Balatonfüredi Napló decemberi számában olvasható a következő cikk Kulcsár Anna, 7.osztályos tanulónk "tollából":


On-Lion és Löwenzahn országos verseny- végeredmények

Az ELT Hungary Kft. idén is meghirdette népszerű országos angol- és németversenyét. A két fordulóból álló versenyen 300 pontot szerezhettek a résztvevők különböző nyelvi szinteken. Angolból kategóriánként 1000-1500 nevező vett részt a megmérettetésen, míg németből 200-250. A két fordulón hibátlanul teljesítőknek november végén döntőt rendeztek a szervezők, ami alapján eldöntötték a helyezéseket, és hogy kik kapják az értékes jutalmakat. Iskolánkból a döntőbe Gaál Emese Zsuzsanna, 5.osztályos tanuló került be, akinek Ausztráliáról kellett fogalmazást írnia, illetve Emese egy plakátot is készített a témakörben. Sajnos a zsűri most nem az ő munkáját díjazta, de a versenyen így is 5.helyen végzett az 1548 tanulóból! Szívből gratulálunk neki, és többi versenyzőnknek is! 

On-Lion:

Gaál Emese Zsuzsanna: 5.hely (300 pont), Rácz Mihály (6.o.): 52.hely (290 pont), Kajári Bence Dávid (8.o.):  55.hely (260 pont), Sándor Beáta (7.o.): 80.hely (274 pont), Kocsis Lilla (7.o.): 88.hely (270 pont), Erdősi Hanna Valentina (6.o.): 114. hely (280 pont), Gaál Réka Katalin (7.o.): 438.hely (206 pont)

Löwenzahn:

Kocsis Lilla (7.o.): 37.hely (283 pont), Bátki Dorka, Havasi Márk, Samu Dóra (8.o.): 51.hely (280 pont), Jónás Adél, Kerti Máté Atilla (5.o.): 58.hely (278 pont), Hajdú Péter Ákos (8.o.): 89.hely (268 pont), Kiss Máté Balázs (5.o.): 114.hely (248 pont).

(Felkészítő tanárok: Szalay Katalin- angol nyelv, Diénes Melinda- német nyelv)

(Képek a galériában.)

Kecske Kupa

2018.11.23-án zajlott Veszprémben, a Kossuth iskolában a Kecske Kupa csapatverseny 1.regionális fordulója, ahol minden felsős évfolyamból 1 csapatunk indult.

Csapatok:

5. osztály: Kerti Máté Atilla, Szeles Bíborka, Gaál Emese Zsuzsanna, Jónás Adél

6. osztály: Erdősi Hanna Valentina, Süle Dalma, Rácz Mihály, Herold Olivér

7. osztály: Kulcsár Anna, Gaál Réka Katalin, Tóth Barnabás, Nagy Richárd

8. osztály: Samu Dóra, Szikszai Hanna, Fehér Viktória, Wéninger Zalán

A 6.o csapat 20 csapatból 11.helyezett, a 7.o csapat 18 csapatból 9.helyezett lett.

Felkészítők: Mógorné Áment Erika és Vincze Ágnes tanárnők.

Gratulálunk! (Kép a galériában.)

Rajzpályázaton díjazták iskolánk tanulóit

A Nemzetközi Eucharistikus Kongresszusra készülve a veszprémi Szaléziánum írt ki rajzpályázatot "A szentmise és az Eucharistia élménye" címmel.

A Szaléziánum,Érseki Turisztikai Központ jutalmazta a rajzot beküldő gyerekeket; iskolánkból Fülöp Réka (4.o.), Horváth Borsika (4.o.), Horváth Hanna (4.o.), Rostási Kincső Alexandra (4.o.),Sofia Maslej (6.o.), Szabó Vivien (6.o.), Kardos Tünde (3.o.), Munkácsi Márton (3.o.), Geipl Dominik (3.o.), Ema Margareta Maslej (3.o.), Tuza Zsófia (3.o.), Debreceni Zsófia (3.o.) és Nyárádi Zalán (3.o.) tanulókat. Szívből gratulálunk! (Kép a galériában.)

Anyanyelvi csapatverseny- 4.hely (2018.11.22.)

A veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola anyanyelvi vetélkedőjén iskolánk csapata (Kulcsár Anna- 7.o., Bátki Dorka Julianna, Szikszai Hanna-8.o.) negyedik helyen végzett a résztvevő 11 csapat közül; mindössze 2,5 ponttal lemaradva a dobogóról. Szívből gratulálunk a lányoknak és felkészítőjüknek, Farkas Judit tanárnőnek!

(Kép a galériában.)

Német tanulmányi kirándulás Burgenlandban (2018.dec.1.)

Egy hangulatos kis csapat, egy kis busz, úti okmányok, kíváncsiság, izgalom, jó kedv és irány az adventi fényekben úszó Burgenland. Schloss Esterházy… "Wie komme ich zum Schloss? Ich möchte einen Baumkuchen. Was kostet die Schokolade da?" - gyakoroltuk a buszon azokat a rövid nyelvi eszközöket, beszédfordulatokat, amelyekkel eligazodhattak a gyerekek Eisenstadt utcáin és az adventi vásárban. 

Az iskola keretein belül minden évben megszervezésre kerül az egynapos német tanulmányi kirándulás a közeli célnyelvi országba, Ausztriába. Az idén ismét a hangulatos adventi időszakot választottuk, úticélunk pedig Eisenstadt, Burgenland fővárosa, és Forchtenstein, Fraknó vára volt.

Eisenstadtban hó fogadott, a gyerekek nagy örömére. Önfeledt hógolyózással indult a városi séta. Vidáman vetettük bele magunkat a kis városka felfedezésébe. A Stadtrally –feladatok a gyerekeket a város legfontosabb látnivalóihoz kalauzolták el, ahol még egy-egy fontos ismeretre is felhívta a feladatlap a figyelmüket. Itt-ott felbukkantak csoportosan a város főutcáján és a vele párhuzamos Haydn utcában, keresgélve, ujjongva rátalálva, nevetgélve, a papírral a kezükben. Komolyan vették a feladatot, a tanulmányi kirándulást. Az eredmény pedig, hogy maguk ismerték meg, fedezték fel a kis városkát. 

Következő úticélunk Fraknó vára volt. A még nagyobb hó, kedves idegenvezetés a történelmi falak között, a vár adventi fényei, és az adventi vásár elbűvölte a gyerekeket. Ez volt a kirándulás fénypontja. Nagyon jól éreztük magunkat! 

Köszönöm a gyerekeknek  a részvételt és a lelkes együttműködést, a szülőknek a támogatást, Csonka Mónika kolléganőmnek és Paula Gehrs német önkéntesünknek a segítséget és igazgató úrnak a támogatását.

Diénes Melinda, német nyelvtanár

(Képek a galériában.)Filharmónia Magyarország ifjúsági bérletsorozat- 1.koncert

Iskolánk felső tagozatos diákjai november 27-én a Talamba Ütőegyüttes: "50 perc alatt a Föld körül" című koncertjét hallgathatták meg a Radnóti Miklós Általános Iskola tornatermében:

Pályaválasztási programok novemberben

A 8. osztály tanulói egy héten belül két pályaválasztással kapcsolatos eseményen is részt vettek osztályfőnökük, Molnárné Pocsai Ildikó tanárnővel. Mindkettő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást támogató szervezésében zajlott. 

November 15-én Veszprémben, a „Szakmavilág” roadshow kamionját látogatták meg. A kamionban virtuális élmény keretében ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló gyerekek négy szakmacsoporttal (építőipar, autóipar, vendéglátás és kreatív szakmák), emellett kísérő program keretében válaszokat kaphattak a pályaválasztással kapcsolatos kérdéseikre.

November 22-én pedig a szentgotthárdi Opel gyár látogatására került sor. Ezen a rendezvényen néhány 7. osztályos tanuló is részt vett. A látogatás célja az volt, hogy a különböző szakmai tevékenységeket a tanulók valós körülmények között is láthassák, így még tisztább képet kaphassanak az egyes szakmák tartalmáról. (A szentgotthárdi kirándulásra Ildikó nénin kívül Sáry Lilla igazgatóhelyettes kísérte el a tanulókat.)

Képek a galériában.

2018. november 25.: családi vasárnap

Novemberi családi vasárnapunkon 6.osztályos tanulóink szolgáltak. Köszönjük a gyerekek és felkészítő tanáraik munkáját!

November 13.: A magyar nyelv napja

Az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává. (1844-ben ezen a napon tette az országban hivatalos nyelvvé a magyart a reformkori országgyűlés.) Iskolánkban a reggeli áhítat után hatodik-hetedik osztályos tanulóink rövid megemlékezését hallgattuk meg, majd diákjaink egy része bekapcsolódott a városi programokba. Nyolcadikosaink, a költő halálának 80. évfordulója alkalmából együtt szavalták a város többi tanulójával Dsida Jenő: Az én dalom című költeményét a Kiserdőben. Alsó tagozatosaink egy része pedig a gyermekprogramokon vett részt a tegnapi és a mai napon egyaránt. 


Pályaorientációs nap

A november 10-i témanapon tanulóink osztályonként más-más szakmával ismerkedtek meg külső helyszíneken, illetve rendhagyó osztályfőnöki órákon foglalkoztak a különböző munkákkal, szakmacsoportokkal.

Az egyes osztályok az alábbi szakmákkal és munkahelyekkel ismerkedtek meg:

tűzoltó (3.o.), kovács, asztalos, műkörmös (7.o.), borász (Koczor Pince- 4.o.), cukrász (Veszprémi SZC Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája- 5.o., 8.o.); az iskolai konyha (1.o.), Vásárcsarnok (2.o.), Vasútállomás (2.o., 5.o.), Tesco Áruház (6.o.), Murai Gumiservice (8.o.).

Képek a galériában.

Takarékossági vetélkedő (nov.9.)- 3.hely!

A balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtár 37 éve rendezi meg a takarékossági világnap (okt.31.) alkalmából a Takarékossági vetélkedőt.

Nemcsak a füredi, hanem a környékbeli általános iskolák ötödikeseit is meghívják a versenyre. Ebben az évben a három helyi általános iskola mellett Tihanyból érkezett még csapat a megmérettetésre. A gyerekeknek tíz feladattal kellett megbirkózniuk. Iskolánk 5.osztályos csapata 3. helyen végzett - mindössze fél ponttal lemaradva a második helyezettől. Csapattagok: Kardos Zsanett, Szeles Bíborka, Kerti Máté Atilla, Mészáros Máté. Felkészítő: Mógorné Áment Erika tanárnő. 

Szívből gratulálunk! (Képek a galériában.)

Pályaválasztási szülői értekezlet- 2018.11.08.

Pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk hetedik-nyolcadik osztályos tanulóinknak és szüleiknek. A tájékoztatáson több mint tíz középiskola igazgatója/igazgatóhelyettese/pályaválasztási felelőse ismertette képzéseit a jelenlévőkkel. (Képek a galériában.)

3.hely a megyei Sudoku Bajnokságon

Az idei tanévben 12. alkalommal rendezte meg a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola a megyei Sudoku Bajnokságot, melyen 36 iskola 143 alsó- és 238 felső tagozatos diákja vett részt. Iskolánk legeredményesebb tanulója Geipl Dominik lett, aki korcsoportjában a megye 51 legjobb "sudokusából" a 3.helyet szerezte meg! Gratulálunk továbbá Szűts Jakabnak (3.o.), Székely Andrásnak (3.o.) és Samu Dórának (8.o.), akik szintén hibátlanul oldották meg a Sudokut!

(Kép a galériában.)

V.Országos Zsoltáréneklő Verseny

"Énekeljetek, zengjetek zsoltárt neki, emlegessétek minden csodáját!" (Zsoltárok, 105:02)

Iskolánk, október 26-án 5.alkalommal rendezte meg az Országos Zsoltáréneklő Versenyt, amelyen 14 iskola közel 150 tanulója vett részt. Az ifjú zsoltárénekesek többek között Békésről, Biatorbágyról, Budapestről, Pécsről, Tabajdról, Drávafokról és Makóról érkeztek hozzánk, felejthetetlen élményeket okozva a hallgatóságnak. A verseny zsűrije (Veres Györgyné Petrőcz Mária – énekművész, kórusvezető, a Pápai Református Teológiai Akadémia tanára, Müller Anita – a Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolájának igazgatója és Farsang-Törös Krisztina – református kántor, ének-zene szakos tanár) ezúttal is bronz, ezüst, illetve arany minősítésben részesítette a versenyzőket. A regisztrációt követően Bátki Dávid Géza lelkipásztor tartott rövid áhítatot, majd Rojtos Norbert -iskolánk igazatója-, és dr. Bóka István, városunk polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Az énekesek először négy korcsoportban, egyénileg versenyeztek, majd következtek az alsós és felsős csoportok. Az idei versenyre a kötelező zsoltárok mellett népdalzsoltárokkal és népdalokkal is készülni kellett. A versenyzőknek iskolánk kikapcsolódásként félórás kisvonatozást és kézműves foglalkozásokat szervezett. 

Iskolánk énektanárát, Bíró Bernadettet a zsűri külön elismerésben részesítette példamutató felkészítő munkájáért.

Tanulóink eredményei:

Kiemelt arany minősítés: Gaál Emese Zsuzsanna (5.o.)

Arany minősítés: Kicsák Sára Anna (2.o.), Kulcsár Szaffi (4.o,), Bruckner Kristóf Benedek (6.o.), Szolláth Eszter (8.o.), Köles Ajsa Borbála (8.o.), Darvasi Noémi (8.o.), 3. osztályos alsós csoport (Ema Margareta Maslej, Rosta Boglárka, Sebestyén Fanni, Tuza Zsófia, Ujhelyi Lili, Kósa Johanna, Korponai Regina), 4.osztályos alsós csoport (Kulcsár Szaffi, Horváth Borsika Nóra, Horváth Hanna, Laurentzi Csepke, Németh Stella Maja, Paulin Liza Erzsébet, Szeles Brigitta), 6.osztályos fiúk csoportja (Bruckner Kristóf Benedek, Horváth Zsombor, Küronya Bence, Pap László, Rácz Mihály, Herold Olivér, Havasi Máté)

Ezüst minősítés: Köles Rege Villő (5.o.), 2.osztályosok csoportja (Balázs Dorottya, Punk Laura, Balogh Tege Ders, Ujszegi Máté, Bari Boglárka, Tomka Villő Ilona, Kicsák Sára Anna, Simon Ágnes Anna), 5.osztályos lányok csoportja (Böcskei Kitti, Brózs Panni, Gaál Emese Zsuzsanna, Harapu Ráchel Zsófia, Jónás Adél, Kardos Zsanett, Köles Rege Villő, Szeles Bíborka), 6.osztályos lányok csoportja (Bátki Hanna Veronika, Benna Renáta Zsófia, Máhl Franciska, Sofia Maslej, Erdősi Hanna Valentina, Fejes Dóra Lilla, Horváth Hanna, Süle Dalma)

Bronz minősítés: Ema Margareta Maslej (3.o.), Ujhelyi Lili (3.o.), Korponai Regina (3.o.), Horváth Zsombor Gergő (6.o.), Gémes Eszter Villő (7.o.), Gaál Réka Katalin (7.o.).

Minden versenyzőnek és felkészítő tanárának köszönjük a részvételt! Reméljük, a jövő évi országos versenyen viszontlátjuk egymást!

Köszönjük továbbá támogatóink és a szülők felajánlásait; a versenyzők számára készített finomságokat!

A Füred Televízió felvétele ITT érhető el.

(Képek a galériában.)

Október 26. : Kálvin-nap

5. alkalommal szervezi meg iskolánk az ún. Kálvin-napot az őszi szünet előtti utolsó napra azoknak a tanulóknak, akik nem érintettek az Országos Zsoltáréneklő Versenyben. A nap programjai minden évben a közelgő reformáció napjához (október 31.) kötődnek. Alsó tagozatos diákjaink a Református Gyülekezeti Teremben és a Játszóházban vettek részt különböző (pl. kézműves) foglalkozásokon tanítónőik, tanáraik irányításával. Felső tagozatosaink pedig Pápára utaztak, ahol megtekintették az ótemplomot, az egyháztörténeti- és egyiptomi kiállítást, valamint részt vettek a Pannonia Reformata Múzeum múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásain. Köszönjük a szervezőtanárok, tanítók munkáját! 

(Képek a galériában.)

Hetedik osztályosaink látogatása a DRV balatonfüredi szennyvíztisztító telepén

Október 25-én, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. nyílt napján vettek részt 7. osztályos tanulóink. Köszönjük a képeket Czilliné Henn Tímeának! 

(Fotók a galériában.)

A Veszprémi Református Egyházmegye Bibliaismereti vetélkedője Papkeszin (2018.10.20.)

A Bocskai István Református Általános Iskola Papkeszi és a Veszprémi Református Egyházmegye évek óta nagy érdeklődés mellett rendezi meg bibliaismereti vetélkedőjét, amelyre ebben a tanévben iskolánk négy csapatot is nevezett. (3.osztályos, 4.osztályos, 5-6.osztályos és 6.osztályos csapat) Az "Úr angyalai" elnevezésű csapatunk (Süle Dalma, Erdősi Hanna Valentina, Küronya Bence és Bruckner Kristóf Benedek-6.o.) a közel 20 résztvevő csapat közül az 5. helyen végzett!

Szívből gratulálunk minden versenyzőnknek (a fentieken kívül Gaál Emese Zsuzsanna, Rosta Boglárka, Kósa Johanna, Nagy Fruzsina, Sebestyén Fanni, Küronya Márton, Punk Anna, Németh Izabella, Köles Rege Villő, Pálfy Sára Zsuzsanna, Fejes Dóra Lilla és Bátki Hanna Veronika tanulóknak) valamint felkészítőjüknek, Bátki Dávid Géza tiszteletes úrnak. 

(Képek a galériában.)

A Balatonfüredi Napló 8.számának 9.oldalán olvasható a következő cikk iskolánk fenntartó-lelkészéről: 

Forrás: https://furedtv.hu/naplo/balatonfredi-napl-2018-8-szm


Október 23-i megemlékezés

8.osztályosaink adtak ma ünnepi műsort október 23-ra emlékezve. A méltó megemlékezést Köz Kádi Sarolta és Molnárné Pocsai Ildikó tanárnők tanították be a tanulóknak. (Képek a galériában.)

A Radnóti iskola logikai versenye

A Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hagyományos logikai versenye 2018. október 17-én zajlott. Ebben az évben a versenyre több nagyváros iskolásait is meghívták (pl.: Veszprém, Kecskemét, Győr, Szolnok). A 21 résztvevő csapat közül iskolánk 5-6.osztályos csapata (Kerti Máté Atilla- 5.o., Süle Dalma és Rácz Mihály- 6.o.) 6.helyen végzett. Felkészítő tanár: Vincze Ágnes

Gratulálunk 7-8.osztályos csapatunknak is, akik felkészítője Mógorné Áment Erika tanárnő volt.

(Kép a galériában.)

SUDOKU- házi bajnokság

2018. október 11-én rendeztük iskolánkban a Sudoku házi bajnokságot. A legjobban teljesítő tanulók indulhatnak a megyei fordulón is (melynek időpontja alsó tagozatosoknál: november 6., 14 óra, felső tagozatosoknál pedig november 7., 14 óra):

2.osztály: Novák Bence

3.o.: Szűts Jakab, Székely András, Geipl Dominik

5.o.: Kerti Máté Atilla, Kiss Máté Balázs

6.o.: Herold Olivér, Both Levente, Geipl Márk

7.o.: Tóth Barnabás

8.o.: Samu Dóra, Szolláth Eszter.

Gratulálunk! (Kép a galériában.)

A "Balaton veszélyei-biztonsággal a a vízen" című program keretében a Yacht Club programjain vehettek ma részt iskolánk tanulói. Minden osztályból minimum egy tanuló vett részt a tematikus napon, melynek programjai között szerepeltek a vízirendészet és a vízimentők előadásai is. Diákjaink az elméleti "oktatás" után vízre szálltak, és közös hajókázáson vettek részt a többi résztvevővel.

(Képek a galériában.)

Családi vasárnap- 2018.10.14.

Az 5.osztály szolgálata- Október: a reformáció hónapja

(Köszönet a felvételekért a szülőknek!)

DÖK-nap (2018.10.13.)

A hagyományos DÖK-napon az iskola diákönkormányzata szervezte a különböző programokat. Alsó és felső tagozatosaink játékos feladatok segítségével bővítették helyismeretüket. Az alsó tagozatosok főbb helyszínei: Kovászna- park és Lóczy-barlang, a felsősöké: Tamás-hegy, Az Aranyember útja tanösvény, Jókai-kilátó. A napot jó hangulatú közös tánccal ("Just Dance-szel") zártuk.

(Képek a galériában.)

Nyári olvasópályázat nyertesei

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyerekkönyvtárának nyári olvasópályázatán iskolánk tanulói kiváló eredményeket értek el. Ajándékaikat és okleveleiket a veszprémi könyvtárban vehetik majd át.

1.helyen végzett: Rostási Kincső Alexandra (4.o.), Hajdú Péter Ákos (8.o.), Albert Patrícia (8.o.) és Szikszai Hanna (8.o.).

3.helyen végzett: Rostási Kinga Borostyán (8.o.).

Szívből gratulálunk! (Kép a galériában.)

Fut a Füred 2018

Október 9-én délután rendezte meg a város a hagyományos Fut a Füred versenyt, amelyen ezúttal több, mint nyolcszáz futó mérettette meg magát a különböző korcsoportokban. Iskolánk tanulóinak nagyjából a fele vett részt a futóversenyen! Gratulálunk minden résztvevőnek!

Az első tíz helyezett között volt korcsoportjában:

Darvasi Noémi (8.o.): 1.hely

Gaál Réka Katalin (7.o.): 2.hely

Küronya Bence (6.o.): 3.hely

Babos Benedek (8.o.): 4.hely

Kicsák Sára Anna (2.o.): 5.hely

Müller Hanna Petra (5.o.): 7.hely

Gaál Emese Zsuzsanna (5.o.): 8.hely

Fejes Dóra Lilla (6.o.): 9.hely

Gratulálunk!

(Képek a galériában.)

 

Diákolimpia- futball (körzeti forduló)

2018.október 10-én játszotta iskolánk 2.korcsoportos fiú focicsapata a körzeti forduló első meccseit a balatonarácsi BUSC-pályán. A csapat egy győztes (Csopak ellen) és egy vesztes (Balatonfüredi Radnóti ellen) mérkőzés után jelenleg a 2.helyen áll. 

Folytatás tavasszal! 

Gratulálunk a 2.korcsoportos fiúknak (Földeák Dominik- 5.o., Petschovsky Mátyás, Kajári Ádám Gergő, Zsámpár Olivér, Kovács Balázs Boldizsár, Sáthy Bulcsú, Kelemen Zalán Áron, Küronya Márton, Gács Bence- 4.o.) és edzőjüknek, Kelli Lajos tanár úrnak!

(Kép a galériában.)

Rendhagyó énekóra a zene világnapján (2018. október 1.)

A diákönkormányzat jóvoltából rendhagyó énekórával ünnepeltük a zene világnapját iskolánkban. A budapesti és pécsi zenészekből álló kürt kvartett hangszerbemutatóval egybekötött koncertet adott tanulóinknak. Műsorukban klasszikus zene, filmzene, és egy jó ismert popsláger is felcsendült. Az együttes tagjai: Borbíró Máté, Korsós András, Opauszki Gergő és Csabay László. Köszönjük a színvonalas koncertet!

(Képek a galériában.)

Énekkarosaink a Balaton-felvidéki Erdei Iskolában

(Monostorapáti, 2018.09.25-27.)

Iskolánk énekkarosai (Bíró Bernadett, kórusvezetővel és Molnárné Pocsai Ildikó kísérőtanárral) 3 felejthetetlen napot töltöttek Monostorapátiban. A kórusművek gyakorlásán kívül a diákok pólót batikoltak, ügyességi játékokat játszottak, kézműves foglalkozásokon vettek részt, főztek, és természetesen nagyokat sétáltak az erdőben. 

(Képek a galériában.)

Kiemelkedő eredmények az "Ó, Füred, támadjon benned újra hagyomány"- versmondó találkozón és a helyismereti vetélkedőn szeptember 21-én

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezésében megrendezett vetélkedőn az 1848/49-es szabadságharc 170 éves évfordulójára való tekintettel egy tetszőleges, a forradalomhoz kapcsolódó verssel lehetett nevezni. Az 5-6. osztályosok versenyében Köves Bendegúz, 5.osztályos tanuló 3.helyen végzett, valamint különdíjat kapott Horváth Zsombor, 6.osztályos tanuló. A 7-8.osztályosok között Darvasi Noémi (8.o.) 1.helyezést, Köles Ajsa Borbála pedig 2.helyezést ért el.

Felkészítő tanárok: Farkas Judit és Rojtos Norbert. 

A Füredi Fiatalok Napjának másik megmérettetése volt a helyismereti vetélkedő, melyen iskolánk a füredi csapatok közül 3.helyen végzett. Csapattagok: Gaál Réka Katalin, Jónás Botond és Sebestyén Bonifác (7.o.). Felkészítő tanár: Köz Kádi Sarolta.

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek! (Képek a galériában.)

Rendhagyó technikaórák- Papp Barbara dietetikussal (2018.szept.19.)

Papp Barbara, dietetikus tartott ma előadásokat ötödik és hatodik osztályos tanulóinknak. A rendhagyó technikaórákon az egészséges táplálkozást, az iskolai menzát állította középpontba a szakember. Diákjaink informálódhattak A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének legújabb magyar táplálkozási ajánlásáról is, amely az OKOSTÁNYÉR® elnevezést viseli. 

(Képek a galériában.)

Iskolánk fenntartó-lelkészének bemutatkozó videója a FüredTV felvételén: 

https://furedtv.hu/video/j-reformtus-lelksz-freden

Farsang- 2018.02.09.

A tegnapi diákfarsang csoportos beöltözőiről készült videók elérhetőek az alábbi linkeken:

A Karib-tenger kalózai 

2.osztályos M & M's csokigolyók

3.osztályos Minyonok

4.osztályosok ("Házasodik a tücsök")

5.osztályosok (A dzsungel "harcosai")

6.osztályos varázslók és boszorkányok

7.osztályos "ősemberek"

Képek a galériában!

Minden beöltözőnek gratulálunk, valamint köszönjük a szülők felajánlásait és munkáját!


2019-02-24

Családi Vasárnap 2. osztály

2019-02-25

Programozd a jövőd című előadás felső tagozat

2019-02-25

Sítábor febr.25-márc.2.

2019-03-01

Pénz7 program


Fotógaléria

Virágos Balatonfüredért2019-02-24

Családi Vasárnap 2. osztály

2019-02-25

Programozd a jövőd című előadás felső tagozat

2019-02-25

Sítábor febr.25-márc.2.

2019-03-01

Pénz7 program


Fotógaléria