Reformáció 500

A reformáció 500. évfordulójának tiszteletére a Reformáció Emlékbizottság, az EMMI Oktatásért felelős Államtitkársága valamint az Oktatási Hivatal az Evangélikus Pedagógiai Intézet és a Református Pedagógiai Intézet közreműködésével hirdetett versenyt 2017-ben (REB-17-E-0041).
Iskolánk Fehérbárányok csapata, – melynek tagjai; Samu Dóra, Udvari Csenge, Kajári Réka Eszter, Gémes Levente, Damásdi Márton voltak – a komplex műveltségi vetélkedőn, a mintegy 130 csapat közül még decemberben online formában lebonyolított első forduló során kvalifikálták magukat a legjobb Veszprém megyei csapatként a regionális középdöntőbe.

Az ötfős csapatot a regionális verseny feladataira Bíró Bernadett, Farkas Judit Köz Kádi Sarolta, Miklós Emma, Rojtos Norbert tanárok, valamint Sáry Lilla és Simon Szilvia tanítók készítették fel.
A vetélkedő írás-és szóbeli feladatokat, illetve gyakorlati versenyrészeket is tartalmazott. A felkészülés során többek között egy protestáns épület megjelenítése várt a csapatra. A Kolozsváron épült, Makovecz Imre által tervezett református templomot mutatták be. Fára festették meg a templom homlokzatát, amely egy méretarányos kiszerkesztett kép volt. Az alkotás koncepciójának a lényege a múlt, a jelen és a jövő közötti kapcsolat megjelenítése volt. Éneklés, egy jelenet eljátszása Tóth-Máté Miklós Pecúrok c. regényből, valamint írásban megoldandó qvíz, és szónoki feladatok teljesítése várt még versenyzőinkre. Az egész napos verseny alatt nagyon jól felkészült, lelkes, ügyes és kreatív csapatok mutatták meg tudásukat. A résztvevők sokat tanulhattak egymástól is a jó hangulatú megmérettetés során. Az élményekkel teli nap végén a forduló minden csapata és felkészítő tanáruk pólót és tollat, a helyezettek értékes könyvjutalmakat vehettek át a zsűritől.