Aktuális

2022/2023

Nyílt nap és óvodai beiratkozás a 2023/2024-es nevelési évre:

04.22.: A Föld napja
A Föld napja alkalmából az óvodánk virágos kertjébe legkisebb gyermekeink egynyári virágokat ültettek. Ezeket a gyönyörű növényeket közösen gondozzuk a tavasszal és a nyár folyamán. KÉPEK IDE KATTINTVA.

Farsang- 2023.02.10.

Óvodai farsang- 2023.02.10.
🥳Egyszer volt, hol nem volt… egy fehér falú óvoda falai közül farsangi mulatság hangjai szűrődtek ki.
Nagy volt ott a dinom-dánom. Ifjak és leányok jelmezbe bújtak.
Majd az óvónénik előadásában megnézhették a fasangolók Az aranytarajos kiskakas című orosz népmesét. A gyermekek nagy izgalommal figyelték, hogy barátai – a rigó és a kandúr – hogyan mentik meg a kiskakast a ravasz rókától…🦊
Ekkor már korgó pocakok moraja hallatszott, így lakomát tartottak.
Tele hassal indulhat a móka csak igazán! Volt ott minden: lufi-, és golyócska fújás, újságpapír gyűrése, székfoglaló, lufi- és kacsatánc, 🦆ivó- és evőverseny, és főként rengeteg zene és tánc.
Hej, de nagy vigadalom… szinte kifulladásig tartott a mulatság!
Itt a vége fuss el véle, legyen a télnek végre vége! 😊
(Képek a galériában.)

——————————————————————————————————-

A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának 2022. évi beszámolójában olvashatunk óvodánkról:

📌 “A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében 2022-ben a tervezett fejlesztések felét, harminchárom óvoda építését vagy bővítését és korszerűsítését sikerült megvalósítani. …
A beruházás során a már két csoporttal működő, negyvennégy férőhelyes óvoda műemlék épületének korszerűsítésére és játszóudvarának megújítására került sor. A kétszáz éves ingatlan a Balatonfüredi Református Egyházközség saját tulajdona. Az óvoda 2019-ig önkormányzati fenntartásban működött, ekkor vette át a gyülekezet a feladat ellátását. Az épület felújítását, korszerűsítését az indokolta, hogy műemlék jellegéből fakadóan az épület földszintje vizesedett, a falak penészedtek, salétromosak voltak, gépészete elavult, a fenntartási költségek egyre növekedtek. Az óvoda modernizálása 2021 végén kezdődött és az udvarral együtt teljes rekonstrukción és korszerűsítésen esett át. A beruházás eredményeként a csoportszobák és a konyha az épület földszintjén kaptak helyet, az emeleten alakították ki a gazdasági blokkot és a tornaszobát. Az épület elektromos és gépészeti hálózata teljes egészében cserélve lett. Hőszigetelt faablakokat építettek be az eredetiekkel megegyező formában. A megújult udvaron EU-tanúsítvánnyal ellátott játszóeszközöket telepítettek. A beruházás összköltsége kettőszázhatmillió forint lett. A kivitelezés jelentős részét kitevő kormányzati pénzügyi forrás mellett az elnyert energiahatékonysági pályázat is segítette a finanszírozást.
„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket!” (Mk 10,14) Pedagógiai munkájukat a jeles napok, ünnepek köré építve alakítják, amelyekhez bibliai történetmondások kapcsolódnak, az áhítatokkal és napi imádságokkal szoros egységet alkotva.”
📌 Részletesen az alábbi linkre kattintva: REFORMATUS.HU

——————————————————————————–

Körtánc – körforgás a természetben
Óvodánkban a gyermekeink ismét egy fantasztikus madárovis foglalkozáson vettek részt.
A természet rejtekéből előbújó kígyót, siklót, békát és pókot kíváncsi szempárok és mosolygós arcocskák várták. 🪱🐍🐸
(Képek a galériában.)

————————————————————————–

Isten iránti hálával és örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy 2023. 01. 09-én megújult, megszépült Mogyoró utcai óvodánk megnyitotta kapuit! (2021 végén kezdődött az épület felújítása, ami az udvarral együtt teljes rekonstrukción és korszerűsítésen esett át. A csoportszobák a földszintre, a tornaszoba az emeletre költözött, és teljes egészében megújult az óvoda udvara is. A Füred TV korábbi riportja – még a felújítási munkálatokról- ITT érhető el.)
Hálásan köszönünk minden segítséget a szülőknek, hozzátartozóknak, óvodapedagógusoknak, iskolánk munkatársainak, amellyel indulásunkat támogatták!

Soli Deo Gloria!
Képek a galériában.

2021/2022

🏊‍♀️🏊 Úszó Nemzet Program- az óvodások nyílt napja 🏊‍♀️🏊

Május 27-én, pénteken az Úszó Nemzet Program nyílt napot hirdetetett a programban részt vevő gyermekek szülei részére. A büszke szülői tekinteteket és boldog gyermekmosolyokat figyelve, kijelenthetjük, hogy élményekkel gazdagon, a vízzel barátságban, a technikai alapok elsajátításával zártuk az első félévet. Hálásan köszönjük az Úszó Nemzet Programnak, iskolánknak a lehetőséget, illetve a gyerekek öltöztetésében nyújtott lelkes szülői segítséget!
Szeptembertől folytatjuk!
Berki-Szabó Melinda, tagóvoda-vezető
(Képek a galériában.)
—————————————————————————-

“Óvoda nyitogató programsorozat”- 2022.04.13.
📣 A mai délelőttön megismerkedhettünk a húsvéti népszokásokkal, megtudtuk hogyan válhatunk Jézus tanítványaivá. Megismertük a falánk tyúkocska történetét, táncoltunk és kipróbálhattunk különböző tojásfestési technikákat.
📣 Óvodai beiratkozás: 2022.04.25-27. között, a Balatonfüredi Refomátus Általános Iskolában! Részletek a beiratkozási plakáton!
Képek a galériában.

——————————————————————–

🇭🇺 Március 15.- Óvodánkban
Ezen a napon az 1848/49-es magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Március 15. jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Március 15-én minden megemlékező kokárdát tűz a ruhájára. Ezt tettük mi is. Gyönyörű dalokkal, versekkel és nemzeti színű zászlókkal tisztelegtünk a magyarok szabadságáért harcoló hősök előtt. (Képek a galériában.)
———————————————————————

Óvoda nyitogató- 03.09.
A tegnapi délelőttön sikeresen teljesítettük Tavasztündér 🌺🌸 kéréseit, megtaláltuk a Hangyakirálynő 🐜 elveszett koronáját 👑 és készíthettünk saját koronát is! Vidám kalandozásunkon még a testrészeinket is megtanulhattuk! Folytatjuk 2022.04.13-án!
Képek a galériában.

ÓVODA NYITOGATÓ- 02.16.

Február 16-án másodszor fogadtuk a leendő ovisokat, érdeklődő szülőket óvoda nyitogató programunkon. Megtudhattuk, hogyan barátkozott össze a kiscica a kiskacsával. 🐱🦆 Nagycsoportosaink eljárták a “cicatáncot”, énekeltünk, barkácsoltunk. Csodaszép “cica álarcok” készültek! 😻Folytatjuk 2022. március 9-én!
Képek a galériában.
——————————————————————————————

  1. ÓVODA NYITOGATÓ
    📌A Balatonfüredi Református Óvoda ÓVODA NYITOGATÓ programosorozata 2022.02.03-án csütörtökön elindult!
    📍Gazdag, élményekkel teli programkínálat, jó hangulat! Köszönjük a részvételt! Folytatjuk 2022.02.16-án! (Képek a galériában.)
    ——————————————————————

Óvodásaink mindig nagy izgalommal várják a madárovi foglalkozásokat. 🦅🦉
Most sem volt ez másképp. Vadmalacka sok érdekes dolgot mesélt nekik az erdei állatokról. Mindenki számára maradandó élmény volt: Képek a galériában.

—————————————————————–
Óvodanyitogató:

A Balatonfüredi Református Óvoda csoportjainak karácsonyi köszöntése: 🎄
Bárány csoport: https://www.youtube.com/watch?v=C3U-Ht7C1dY
Hangya csoport:
https://www.youtube.com/watch?v=ejwmyQbkUtE
——————————————————-

A reformációról emlékeztek meg óvodásaink
1.) Luther Márton a szász választófejedelemség bibliamagyarázó professzora, német ágostonrendi szerzetes 1517. október 31-én függesztette ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontba foglalt téziseit.
A reformáció napja alkalmából óvodásaink ellátogattak a katolikus és a református templomba. Rengeteg csodálatos élménnyel gazdagodtak!
Képek a galériában.
2.) Bárány csoportos gyermekeink csodálatos rajzokat készítettek a Balatonfüredi Református templomról. Képek a galériában.

——————————————————–
Szüret (KÉPEK a galériában.)
Élményekben gazdag napjuk volt a kis óvodásoknak szeptemberben.🌞
Lipem-lopom a szőlőt…/ szüretelek 🍇
Finomságokat ettek/ sok sütemény🥧
Simogattak kutyát, nyuszikat és láttunk aranyhalat, békát és más bogarat.🦗🐞🐸🐟
Játszottak, énekeltek és táncoltak. 🎉
————————————————————————————————
Állatok világnapja
Az Állatok Világnapja alkalmából a Bárány csoport gyermekei megvendégelték a Balaton part madarait, a Hangya csoportos kis ovisai pedig meglátogatták volt csoporttársuk házi állatait. A kirándulásokon mindenki nagyon jól érezte magát!
(Képek a GALÉRIÁBAN.)
————————————————————————————————-

Június 2.- csoportos kirándulás a Balaton-partra

Szép időben kirándulhattak óvodásaink június 2-án (szerdán). A parton még a vízirendészet hajóját is kipróbálhatták! A Kiserdei játszótér és a közös fagyizás szintén emlékezetessé tették legkisebbjeink (és az óvónénik) napját.

Képek a galériában!
………………………………………………………………………………………………………………………….
Bemutatkozó kisfilmünk:

………………………………………………………………………………………………………………………….

Adventi életképek a galériában!
………………………………………………………………………………………………………………………….
Kedves Szülők!
Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk az alábbi videókkal:
Hangya-csoport (december); illetve Bárány-csoport (december).
………………………………………………………………………………………………………………………….
EGÉSZSÉG-HÉT a Hangya-csoportban. Képek a galériában.
Életképek- Bárány- csoport– szintén a galériában.
………………………………………………………………………………………………………………………….
Kedves Szülők, Érdeklődők!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Balatonfüredi Református Óvoda megújulása első lépéseként a Hangya csoport a Tündérkert Óvodába, a Bárány csoport pedig a Mesevilág Tagóvodába költözött. A továbbiakban megkezdődik intézményünk teljes megújulása!
Honlapunk Galériájában megtekinthetnek pár életképet!
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik óvodánk csoportjainak átköltöztetését segítették!
Áldás, békesség!
Berki-Szabó Melinda, tagintézmény-vezető
………………………………………………………………………………………………………………………….
Szüreteltek az óvodásaink:

“A mai napon nagy útra indultunk a kis református ovisokkal.
Izgatottan készültünk a kis kirándulásunkra, majd a párok megfogták egymás kezét és elsétáltunk az erdőbe. Egy tisztáson megettük a vajkrémes szendvicset, ami a friss levegőtől még finomabbnak tűnt. Játszottunk, énekeltünk, táncoltunk. Majd a református egyház szőlőjében – a Koczor pincészet jóvoltából- lelkesen szüreteltünk.
Nagyon sok szép és vidám emlékkel gazdagodtunk a mai napon.”
/Eszter néni/
Képek a galériában: IDE KATTINTVA.
………………………………………………………………………………………………………………………….
Tisztelt Szülők!
Az alábbi képre kattintva érhetőek el a járványügyi protokollal kapcsolatos információk:

………………………………………………………………………………………………………………………….
Indulhat az Óvoda– bejegyzés és a Füred TV felvétele a címre kattintva