Óvodai aktualitások

2023/2024

BEIRATKOZÁS:
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

A szülői felügyeletről szóló nyilatkozat IDE KATTINTVA letölthető.
—————————————
Április 22.:
A Föld napja 🌍alkalmából óvodás gyermekeink virágokat ültettek kiskertünkbe. 🌼🌺🏵 A színpompás növénykékről együtt fogunk gondoskodni. Képek a galériában. Képek a galériában.

Óvodai nyílt nap
📣2024.04.19-én (pénteken) tartottuk óvodánk utolsó nyílt napi programját. Vidám játékos délelőttöt töltöttünk el a leendő óvodásokkal és szüleikkel közösen.
📣Beiratkozás: 2024.04.29-30. napokon, 8:00-16:30 óráig.
Várunk szeretettel minden érdeklődőt!
Képek a galériában.

Tavaszi Óvodai Sportnap ⚽ (04.10.)

Óvodásaink a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club által szervett Tavaszi Óvodai Sportnapon vettek rész. A szeles idő 🌬️ ellenére gyermekeink lelkesen és vidáman rúgták a labdát. Köszönjük ezt a csodálatos, aktív napot! 😊
Képek a galériában.
———————————————————————————————————

Víz világnapja (03.22.)
💧Kis óvodásaink a víz világnapja (március 22.) alkalmából ellátogattak a Bodorka Vízivilág Látogatóközpontba. Ezt követően a csodálatos tavaszi napsütésben sétáltak a parton. A Balaton vizén ringatózó hattyúk, kacsák mindenkit elvarázsoltak. (Képek a galériában.)

Óvodai nyílt nap
📌2024.03.20-án tartottuk második nyílt napunkat; ezúttal a Bárány csoportban. Megismerhettük Noé bárkájának történetét. A szivárvány 🌈színeivel utaltunk a szövetségkötésre. Megtanultuk hogyan készítsünk szivárványt.
📌Programsorozatunkat folytatjuk 2024. április 19-én pénteken 8:00-11:00 óráig, ahová várjuk a leendő ovisokat kézműves tevékenységekre, játékos ismerkedésre!
S.D.G.
(Képek a galériában.)
——————————————————————
Tavaszi (márciusi) programok: 🌸
1.) „Kimegy a Magvető”…
🥕Szorgalmas kis kezek segítettek óvodánk zöldséges kertjének kialakításában. Borsó-, sárgarépa- és retekmag is került a puha földbe.
2.) 🍕 Sonkás-kukoricás pizzát sütöttük: átment a tesztelésen 🙂
3.) 🇭🇺 Óvodánkban az 1848.március 15-i eseményekre reformkori ruha bemutatóval és táncházzal emlékeztünk meg. Köszönjük vendégeinknek (Bácsi Gabriellának és a Reformkori Hagyományőrzők Társasága képviselőinek) a színvonalas, interaktív előadásokat! Csodálatos perceket töltöttünk együtt.
Képek a galériában.

Óvodai farsang- 2024.02.09.
Óvodásaink farsangi mulatsága egy mesével kezdődött: A három kismalac 🐷🐷🐷és a farkas 🐺. Ezután szebbnél szebb jelmezekben mutatkoztak be gyermekeink, majd elkezdődött az eszem-iszom, dinom-dánom. Képek a galériában.

Óvodai sportnap – 2023.12.13.
🏐Óvodásaink decemberi programsorozatának újabb állomásához értünk. Nagycsoportos gyermekeink részt vettek a Szent Benedek Röplabda Akadémia és a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia szervezésében lebonyolított óvodai sportnapon. Gyermekeink nagyon jól érezték magukat ezen a rendezvényen is! 😊
Képek a galériában.

————————————————-

A Tiszaágteleki Református Égigérő Bölcsőde és Óvoda „angyalkái” voltak óvodánk dolgozói és gyermekei: LINK IDE KATTINTVA

————————————————-

Lakótelepi karácsonyfa díszítés (12.08.)

🎄Óvodásaink decemberi programsorozatának következő állomása a Lakótelepi karácsonyfa díszítő rendezvényen volt (december 8-án). Szorgos kis kezek öltöztették ünnepi ruhába a közösség egyik fenyőfáját.
🙏Köszönjük a meghívást, a finom süteményt, forró teát és a meglepetés játékokat. (Képek a galériában.)

————————————————-

Mikulás

A jóságos Mikulás óvodás gyermekeinket is meglátogatta. 🎅 A jó öreg fehér szakállú, piros sapkás minden jó gyereket megajándékozott.
Utóirat: Minden gyermekünk csak csokoládét kapott. 😊 (Képek a galériában.)
—————————————————-

Adventi bütykölde

🎁Óvodánk apraja-nagyja is már készül a karácsony ünnepére. Szívünket átjárja az Advent hangulata.Kellemes hangulatban telt a decemberi programsorozatunk első alkalma. Közös bütyköléssel, beszélgetéssel, játékkal és sütizéssel töltöttünk el egy délután néhány csodálatos óráját.
Képek a galériában.
—————————————————–

Állatok világnapja

Óvodásaink az állatok világnapját kirándulással ünnepelték. 🐶🐓🐖 Megismerkedtek többféle háziállattal és rengeteg tapasztalattal, új élménnyel gazdagodhattak.

(Képek a galériában.)

————————————————————————

Magyar népmese napja- 09.30.

A magyar népmese napja alkalmából óvodásaink ellátogattak a Lipták Gábor Városi Könyvtárba. Meghallgatták, közösen eljátszották a Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack című mesét.

Képek a galériában.

—————————————————————————

Érik a szőlő, hajlik a vessző…🍇
A mai napon óvodás gyermekeink a Koczor pincészetnél szorgoskodtak. Köszönjük szépen a lehetőséget! Élményekben gazdag napunk volt!
Képek a galériában!

2022/2023

Óvodai kirándulás (06.15.)
„Szinte ahogy a nap felkelt, kis csapatunk útra kelt.
A vonat nem várt, hát felpattantunk rá és le „ziki-zakatoltunk” a partra. Ott sok móka várt ránk!😊
A táskák rejtekéből finomabbnál finomabb ételek, nasik kerültek elő. 😋
Majd meglátogattuk és kipróbáltuk a környék összes játszóterét.
Sok mindent tudtunk meg a balatoni hajózásról.⛵️
Fenséges pizzával, palacsintával és málnaszörppel töltöttük meg pocakunkat a Kredenc étteremben. 🍕🥤
Tele pocakkal és élményekben gazdagon ismét felszálltunk a kisvonatra, hogy visszatérjünk óvodánkba.
Csodálatos nap volt!”
Köszönjük szépen Eszter néni beszámolóját!
(Képek a galériában.)
———————————————————————–

📣Óvodásaink „Az Úr Csodái” című rajzpályázatra beküldött alkotásaikkal I. és II. helyezést értek el „Varázsceruza” kategóriában.
Szívből gratulálunk Berki Marcellnak, valamint Kovács Richárdnak és Kovács Liliennek!

🐜🐑 Óvodai ballagás- 2023. 06. 02. 🙋‍♀️🙋


Balla Piroska: Búcsú a nagyoktól (részlet)
„Búcsúzni hogyan kell?
Nem mesélte senki még,
Elköszönünk: -Szia! – mondjuk,
de ez bizony nem elég.”
🐜🐑Kedves Ballagó Óvodásaink! További utatokon kísérjen titeket áldás, békesség!

Nyílt nap és óvodai beiratkozás a 2023/2024-es nevelési évre:

04.22.: A Föld napja
A Föld napja alkalmából az óvodánk virágos kertjébe legkisebb gyermekeink egynyári virágokat ültettek. Ezeket a gyönyörű növényeket közösen gondozzuk a tavasszal és a nyár folyamán. KÉPEK IDE KATTINTVA.

Farsang- 2023.02.10.

Óvodai farsang- 2023.02.10.
🥳Egyszer volt, hol nem volt… egy fehér falú óvoda falai közül farsangi mulatság hangjai szűrődtek ki.
Nagy volt ott a dinom-dánom. Ifjak és leányok jelmezbe bújtak.
Majd az óvónénik előadásában megnézhették a fasangolók Az aranytarajos kiskakas című orosz népmesét. A gyermekek nagy izgalommal figyelték, hogy barátai – a rigó és a kandúr – hogyan mentik meg a kiskakast a ravasz rókától…🦊
Ekkor már korgó pocakok moraja hallatszott, így lakomát tartottak.
Tele hassal indulhat a móka csak igazán! Volt ott minden: lufi-, és golyócska fújás, újságpapír gyűrése, székfoglaló, lufi- és kacsatánc, 🦆ivó- és evőverseny, és főként rengeteg zene és tánc.
Hej, de nagy vigadalom… szinte kifulladásig tartott a mulatság!
Itt a vége fuss el véle, legyen a télnek végre vége! 😊
(Képek a galériában.)

——————————————————————————————————-

A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának 2022. évi beszámolójában olvashatunk óvodánkról:

📌 „A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében 2022-ben a tervezett fejlesztések felét, harminchárom óvoda építését vagy bővítését és korszerűsítését sikerült megvalósítani. …
A beruházás során a már két csoporttal működő, negyvennégy férőhelyes óvoda műemlék épületének korszerűsítésére és játszóudvarának megújítására került sor. A kétszáz éves ingatlan a Balatonfüredi Református Egyházközség saját tulajdona. Az óvoda 2019-ig önkormányzati fenntartásban működött, ekkor vette át a gyülekezet a feladat ellátását. Az épület felújítását, korszerűsítését az indokolta, hogy műemlék jellegéből fakadóan az épület földszintje vizesedett, a falak penészedtek, salétromosak voltak, gépészete elavult, a fenntartási költségek egyre növekedtek. Az óvoda modernizálása 2021 végén kezdődött és az udvarral együtt teljes rekonstrukción és korszerűsítésen esett át. A beruházás eredményeként a csoportszobák és a konyha az épület földszintjén kaptak helyet, az emeleten alakították ki a gazdasági blokkot és a tornaszobát. Az épület elektromos és gépészeti hálózata teljes egészében cserélve lett. Hőszigetelt faablakokat építettek be az eredetiekkel megegyező formában. A megújult udvaron EU-tanúsítvánnyal ellátott játszóeszközöket telepítettek. A beruházás összköltsége kettőszázhatmillió forint lett. A kivitelezés jelentős részét kitevő kormányzati pénzügyi forrás mellett az elnyert energiahatékonysági pályázat is segítette a finanszírozást.
„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket!” (Mk 10,14) Pedagógiai munkájukat a jeles napok, ünnepek köré építve alakítják, amelyekhez bibliai történetmondások kapcsolódnak, az áhítatokkal és napi imádságokkal szoros egységet alkotva.”
📌 Részletesen az alábbi linkre kattintva: REFORMATUS.HU

——————————————————————————–

Körtánc – körforgás a természetben
Óvodánkban a gyermekeink ismét egy fantasztikus madárovis foglalkozáson vettek részt.
A természet rejtekéből előbújó kígyót, siklót, békát és pókot kíváncsi szempárok és mosolygós arcocskák várták. 🪱🐍🐸
(Képek a galériában.)

————————————————————————–

Isten iránti hálával és örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy 2023. 01. 09-én megújult, megszépült Mogyoró utcai óvodánk megnyitotta kapuit! (2021 végén kezdődött az épület felújítása, ami az udvarral együtt teljes rekonstrukción és korszerűsítésen esett át. A csoportszobák a földszintre, a tornaszoba az emeletre költözött, és teljes egészében megújult az óvoda udvara is. A Füred TV korábbi riportja – még a felújítási munkálatokról- ITT érhető el.)
Hálásan köszönünk minden segítséget a szülőknek, hozzátartozóknak, óvodapedagógusoknak, iskolánk munkatársainak, amellyel indulásunkat támogatták!

Soli Deo Gloria!
Képek a galériában.

2021/2022

🏊‍♀️🏊 Úszó Nemzet Program- az óvodások nyílt napja 🏊‍♀️🏊

Május 27-én, pénteken az Úszó Nemzet Program nyílt napot hirdetetett a programban részt vevő gyermekek szülei részére. A büszke szülői tekinteteket és boldog gyermekmosolyokat figyelve, kijelenthetjük, hogy élményekkel gazdagon, a vízzel barátságban, a technikai alapok elsajátításával zártuk az első félévet. Hálásan köszönjük az Úszó Nemzet Programnak, iskolánknak a lehetőséget, illetve a gyerekek öltöztetésében nyújtott lelkes szülői segítséget!
Szeptembertől folytatjuk!
Berki-Szabó Melinda, tagóvoda-vezető
(Képek a galériában.)
—————————————————————————-

„Óvoda nyitogató programsorozat”- 2022.04.13.
📣 A mai délelőttön megismerkedhettünk a húsvéti népszokásokkal, megtudtuk hogyan válhatunk Jézus tanítványaivá. Megismertük a falánk tyúkocska történetét, táncoltunk és kipróbálhattunk különböző tojásfestési technikákat.
📣 Óvodai beiratkozás: 2022.04.25-27. között, a Balatonfüredi Refomátus Általános Iskolában! Részletek a beiratkozási plakáton!
Képek a galériában.

——————————————————————–

🇭🇺 Március 15.- Óvodánkban
Ezen a napon az 1848/49-es magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Március 15. jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Március 15-én minden megemlékező kokárdát tűz a ruhájára. Ezt tettük mi is. Gyönyörű dalokkal, versekkel és nemzeti színű zászlókkal tisztelegtünk a magyarok szabadságáért harcoló hősök előtt. (Képek a galériában.)
———————————————————————

Óvoda nyitogató- 03.09.
A tegnapi délelőttön sikeresen teljesítettük Tavasztündér 🌺🌸 kéréseit, megtaláltuk a Hangyakirálynő 🐜 elveszett koronáját 👑 és készíthettünk saját koronát is! Vidám kalandozásunkon még a testrészeinket is megtanulhattuk! Folytatjuk 2022.04.13-án!
Képek a galériában.

ÓVODA NYITOGATÓ- 02.16.

Február 16-án másodszor fogadtuk a leendő ovisokat, érdeklődő szülőket óvoda nyitogató programunkon. Megtudhattuk, hogyan barátkozott össze a kiscica a kiskacsával. 🐱🦆 Nagycsoportosaink eljárták a „cicatáncot”, énekeltünk, barkácsoltunk. Csodaszép „cica álarcok” készültek! 😻Folytatjuk 2022. március 9-én!
Képek a galériában.
——————————————————————————————

  1. ÓVODA NYITOGATÓ
    📌A Balatonfüredi Református Óvoda ÓVODA NYITOGATÓ programosorozata 2022.02.03-án csütörtökön elindult!
    📍Gazdag, élményekkel teli programkínálat, jó hangulat! Köszönjük a részvételt! Folytatjuk 2022.02.16-án! (Képek a galériában.)
    ——————————————————————

Óvodásaink mindig nagy izgalommal várják a madárovi foglalkozásokat. 🦅🦉
Most sem volt ez másképp. Vadmalacka sok érdekes dolgot mesélt nekik az erdei állatokról. Mindenki számára maradandó élmény volt: Képek a galériában.

—————————————————————–
Óvodanyitogató:

A Balatonfüredi Református Óvoda csoportjainak karácsonyi köszöntése: 🎄
Bárány csoport: https://www.youtube.com/watch?v=C3U-Ht7C1dY
Hangya csoport:
https://www.youtube.com/watch?v=ejwmyQbkUtE
——————————————————-

A reformációról emlékeztek meg óvodásaink
1.) Luther Márton a szász választófejedelemség bibliamagyarázó professzora, német ágostonrendi szerzetes 1517. október 31-én függesztette ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontba foglalt téziseit.
A reformáció napja alkalmából óvodásaink ellátogattak a katolikus és a református templomba. Rengeteg csodálatos élménnyel gazdagodtak!
Képek a galériában.
2.) Bárány csoportos gyermekeink csodálatos rajzokat készítettek a Balatonfüredi Református templomról. Képek a galériában.

——————————————————–
Szüret (KÉPEK a galériában.)
Élményekben gazdag napjuk volt a kis óvodásoknak szeptemberben.🌞
Lipem-lopom a szőlőt…/ szüretelek 🍇
Finomságokat ettek/ sok sütemény🥧
Simogattak kutyát, nyuszikat és láttunk aranyhalat, békát és más bogarat.🦗🐞🐸🐟
Játszottak, énekeltek és táncoltak. 🎉
————————————————————————————————
Állatok világnapja
Az Állatok Világnapja alkalmából a Bárány csoport gyermekei megvendégelték a Balaton part madarait, a Hangya csoportos kis ovisai pedig meglátogatták volt csoporttársuk házi állatait. A kirándulásokon mindenki nagyon jól érezte magát!
(Képek a GALÉRIÁBAN.)
————————————————————————————————-

Június 2.- csoportos kirándulás a Balaton-partra

Szép időben kirándulhattak óvodásaink június 2-án (szerdán). A parton még a vízirendészet hajóját is kipróbálhatták! A Kiserdei játszótér és a közös fagyizás szintén emlékezetessé tették legkisebbjeink (és az óvónénik) napját.

Képek a galériában!
………………………………………………………………………………………………………………………….
Bemutatkozó kisfilmünk:

………………………………………………………………………………………………………………………….

Adventi életképek a galériában!
………………………………………………………………………………………………………………………….
Kedves Szülők!
Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk az alábbi videókkal:
Hangya-csoport (december); illetve Bárány-csoport (december).
………………………………………………………………………………………………………………………….
EGÉSZSÉG-HÉT a Hangya-csoportban. Képek a galériában.
Életképek- Bárány- csoport– szintén a galériában.
………………………………………………………………………………………………………………………….
Kedves Szülők, Érdeklődők!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Balatonfüredi Református Óvoda megújulása első lépéseként a Hangya csoport a Tündérkert Óvodába, a Bárány csoport pedig a Mesevilág Tagóvodába költözött. A továbbiakban megkezdődik intézményünk teljes megújulása!
Honlapunk Galériájában megtekinthetnek pár életképet!
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik óvodánk csoportjainak átköltöztetését segítették!
Áldás, békesség!
Berki-Szabó Melinda, tagintézmény-vezető
………………………………………………………………………………………………………………………….
Szüreteltek az óvodásaink:

„A mai napon nagy útra indultunk a kis református ovisokkal.
Izgatottan készültünk a kis kirándulásunkra, majd a párok megfogták egymás kezét és elsétáltunk az erdőbe. Egy tisztáson megettük a vajkrémes szendvicset, ami a friss levegőtől még finomabbnak tűnt. Játszottunk, énekeltünk, táncoltunk. Majd a református egyház szőlőjében – a Koczor pincészet jóvoltából- lelkesen szüreteltünk.
Nagyon sok szép és vidám emlékkel gazdagodtunk a mai napon.”
/Eszter néni/
Képek a galériában: IDE KATTINTVA.
………………………………………………………………………………………………………………………….
Tisztelt Szülők!
Az alábbi képre kattintva érhetőek el a járványügyi protokollal kapcsolatos információk:

………………………………………………………………………………………………………………………….
Indulhat az Óvoda– bejegyzés és a Füred TV felvétele a címre kattintva